Har du högtflygande planer

ambition-towerNär du vill lära dig att flyga kan detta sammanfattas på ett litet komiskt sätt; du har helt enkelt högtflygande planer. Här står högtflygande för din vilja att komma högre upp än de flesta samt planer som står för själva flygplanet. När du är den som lära dig flyga kommer detta att vara en ganska lång och dyr väg, men är det ditt stora intresse kanske du gärna lägger dina pengar på detta. För att lära sig flyga och göra verklighet av de högtflygande planerna, behöver man inte själv vara ägare till ett flygplan, vilket är ganska ovanligt.

Här handlar det istället om att du går i en skola där du får den utbildning och kunskap som krävs för att kunna hantera och flyga olika flygplan. Egentligen kan detta jämföras med ett helt vanligt körkort för bil eller motorcykel. Här får du teori och praktik samt att du kommer att behöva klara ett visst prov och en uppflygning när du är redo. Det enda som skiljer är att certifikatet för att flyga blir dyrare än ett vanligt körkort, samt att det även kommer att kosta mycket mera varje gång du flyger i bränsle och att planet generellt sätt är mycket dyrare att köpa.

Du som vill få ett flygcertifikat behöver inte inneha ett vanlig körkort för bil. Du kommer heller inte att vara skyldig att vara 18 år, utan här är det en gräns på 17 år som gäller. Om det är din stora vilja i livet att bli den som kan flyga och hantera ett flygplan kan detta vara rätt val att göra verklighet av. Här kan du senare utveckla viljan att bli den som flyger de stora reguljära flygplanen med många turister till härliga destinationer varje dag. På så sätt kan din hobby på ett senare plan även bli ditt yrke.