Kan du landa på alla flygplatser

d29ef5494072adf4a062e9e605bcdb0c079217b4När du har ett flygplan och alla de nödvändiga kunskaper som krävs samt ett flygcertifikat, kommer du ha mycket stora friheter att röra dig både på land och i luften. Detta är något av många människors dröm då det handlar om att uppleva alla olika världar. De världar som de flesta har erfarenhet av är under vattenytan, uppe i luften och på land. Efter det finns den värld som befinner sig i det som kallas rymden, men dit lär du inte komma med ett enkelt flygcertifikat.

För att kunna flyga på ett säkert sätt krävs att du vet var du får landa med ditt plan. Den kunskapen ska du med ett flygcertifikat naturligtvis inneha. Om du inte vet detta har du fått en mycket dålig utbildning, men ibland kan det ändå vara svårt att hålla ordning på precis allt. Egentligen finns det inga restriktioner var du får landa. Alla flygplatser i Sverige ska ta emot dig såvida du minst har ett propellerdrivet flygplan. Dock kan det vara olika önskvärt på kraftigt trafikerade flygplatser som Arlanda och Landvetter. Något som du också bör ha under kontroll är att det kan kosta dig pengar att både landa och starta från många flygplatser.

För att få så låga kostnader som möjligt i avgifter gäller det att vara ansluten till en bra flygklubb som har avtal med någon av de stora organisationerna som äger flygplatser i Sverige. På många kan du både landa och starta gratis. Har du inte avtal på något sätt, kommer avgifterna för detta att variera och kan börja runt 400 kronor och faktiskt gå upp till flera tusen. I övrigt har du som flyger och innehar ett flygcertifikat rätt att landa ditt plan på alla olika flygplatser i Sverige, samt även på de flesta i hela Norden. Tag för säkerhets skull reda på exakt information innan du ska flyga.