Så får du ut det mesta av din flygresa

Ska du ut och resa? Kul! Kom ihåg att du kan få semesterkänsla redan innan du har satt dig på flyget. Att resa bekvämt till flygplatsen, strosa runt i flygplatsbutiker och äta gott innan avgång är några tips för att få ut det mesta av din resa.

Ta tåget till flygplatsen

Se till att vara på flygplatsen i god tid för att undvika onödig stress. De senaste åren har det ibland varit kökaos på Arlanda och därför bör du se till att komma dit i god tid, gärna cirka 2-3 timmar innan avgång. Ta gärna Arlanda Express-tåget för att slippa trafikköer. Dessutom tar tåget bara 18 minuter, vilket är det snabbaste sättet att ta sig till flygplatsen.

Handla i affärer

Med god planering kommer du ha tid att handla i Arlanda affärer och butiker. Arlanda SkyCity har butiker såväl som hotell, barer och restauranger. Här kan du shoppa innan du går igenom säkerhetskontrollen. Här finns till exempel ett apotek där du kan handla produkter till resan. Innanför säkerhetskontrollen hittar du såklart också många trevliga affärer. Kanske vill du köpa en ny parfym till dig själv som du kan ha på resan?

Ät gott innan du stiger på planet

För att sätta guldkant på resan bör du unna dig en god måltid innan du stiger på planet. På Arlanda finns det många restauranger och kaféer. Du kan välja mellan fika, frukost, lunch, middag och snacks beroende på vilken tid det är på dygnet och hur hungrig du är. Många väljer att dricka ett glas öl medan de tittar på flygplanen som lyfter.

Trevlig resa!