Så fixar du billigaste flygbiljetterna

Ska du ut och resa? Kanske ska du åka med vännerna på en shoppingsemester eller så ska du med familjen på sol och bad a la charter? Oavsett vart i världen du ska resa och varför så vill du säkerligen se till att hitta så billiga flygbiljetter som möjligt.

Många tror att det är riktigt svårt att hitta billiga flygbiljetter, men sanningen är att det är enklare än många kan tänka sig. Det enda som behövs är att man är lite “om sig och kring sig” och att man är ute i god tid.

Res när andra inte vill resa

Att boka flygbiljetter på helger och lov är som döden för din plånbok, men om du kan vara flexibel och resa utanför skollov och på vardagar så kan du komma undan mycket billigare. Även helgdagar överlag brukar vara mer kostsamma, så försök att även undvika dessa.

Res från en annan flygplats

Brukar du vanligtvis flyga från den närmaste flygplats du har? Då kan det vara bra att tänka om. Ibland kan biljetterna vara mycket billigare om du är beredd att åka lite längre till flygplatsen eller kanske till och med resa från ett av Sveriges grannländer. Titta på vad Oslo har att erbjuda, eller varför inte Helsingfors eller Köpenhamn?

Enkelresor är vanligtvis billigare

Att boka tur och retur kan i många fall vara mycket dyrare än om du satsar på två stycken enkelresor. Med det menar vi att du bokar vägen dit separat, så väl som vägen hem. Visst kan du då behöva resa med olika flygbolag, men vad gör egentligen det så länge du kommer fram tryggt (och billigt)?

Sista minuten

Har du möjlighet att vara väldigt flexibel och inte behöver speciellt mycket förberedelse så kan det verkligen gynna sig att resa sista minuten. Många tror att sista minuten-resor betyder att du bara har en timme på dig att packa och vara på flygplatsen, men i många fall finns det sista minuten-resor med flera dagars framförhållning.

Boka tidigt

Ju tidigare du bokar en resa, desto bättre (detta gäller inte sista minuten-resor). Priserna kan i många fall förändras väldigt mycket från dag till dag och här är det främst efterfrågan som styr hur mycket biljetterna kommer att kosta dig. Att boka sommarsemestern redan under vintern kan därför vara ett mycket bra sätt att gå tillväga för att säkerställa att du kommer undan så billigt som möjligt. Naturligtvis bör du dock fortfarande inkludera ovanstående knep som ett komplement och komma undan ännu billigare.