Så sparar du pengar till flygresan genom att bygga själv

Längtar du efter semester på varmare breddgrader samtidigt som huset är i ett skriande renoveringsbehov? Då är det lätt att tänka att du måste prioritera. Oftast kommer då flygresan att få stå tillbaka till förmån för renoveringen. Hur skulle det vara om du istället kunde hitta ett sätt att göra båda? Läs vidare så berättar vi hur du kan spara pengar på renoveringen.

Bli din egen hantverkare

Det som kostar absolut mest när det är dags för renovering är egentligen inte materialet. Istället behöver du lägga många tusenlappar på hantverkare. Visst är det bra att det finns duktiga hantverkare som kan hjälpa dig att göra krångliga jobb, men mycket kan du faktiskt klara av att göra själv. Det gäller speciellt om du har bra redskap till din hjälp. Ska du till exempel mura upp en grund eller vägg? Då är det bra att veta att du på Kellfri.se hittar en riktigt bra cementblandare till ett rimligt pris. Med en sådan till din hjälp kan du faktiskt klara av jobbet själv. Tänker du att det är en dyr investering att köpa en cementblandare för att göra ett arbete? Tänk då om. När du inte använder din cementblandare kan du faktiskt hyra ut den till andra hemmafixare och på så sätt tjäna pengar. Idag finns mängder av företag som hyr ut verktyg som ägs av privatpersoner. De har alla de försäkringar du behöver så att du slipper oroa dig för vad som händer om ditt verktyg går sönder.

Att tänka på när du ska bygga själv

Innan du sätter igång att blanda cement och börjar med ditt bygge finns det en del du bör tänka på. Se till exempel till att vara väl påläst om ditt projekt. Kanske finns det till om med någon kunnig i din bekantskapskrets som du kan fråga om råd? Var också noga med att vara påläst om olika byggregler. Det är viktigt eftersom försäkringen kanske inte gäller om du har byggt på ett felaktigt sätt. Slutligen gäller det också att se till att du har tid på dig och inte gör något under stress. Då är risken stor att något går fel.

Kom också ihåg att det finns vissa saker som du inte bör göra själv, till exempel att dra el eller vattenledningar.

Ha resan som morot

Ibland kan ett byggprojekt kännas övermäktigt, något som kan göra att du tappar fart. Då är det bra att ha just en resa som morot. Under arbetets gång kan det vara bra att skänka din härliga semester en tanke. Tänk också på alla de pengar som du tjänar in och som du sedan kan använda till roliga saker på din semester. Med de tankarna i huvudet blir det mycket enklare att hålla farten i byggprojektet.

En annan fördel med att bygga själv är att du lär dig massor, något som kommer att göra framtida byggprojekt enklare. Vem vet, du kanske får blodad tand och renoverar hela huset när du väl har kommit igång?