Ska du på anställningsintervju för att bli pilot? Här är tre tips.

Att bli kallad till intervju är det första steget på vägen till drömjobbet. För att öka dina chanser att bli anställd finns det några saker som du bör tänka på. Först och främst ska du vara medveten om att det är en hård bransch som det är svårt att få arbete inom. Därför bör du vara medveten om hur en anställningsintervju kan gå till. Att vara förberedd och påläst inför till din första träff med företaget kan vara avgörande för om du blir anställd eller ej. Läs vidare och få koll på de vanligaste frågorna som ställs till arbetssökande på en intervju.

Var lugn och säker

Som pilot har du ett stort ansvar och därför är det av största vikt att du uppträder lugnt och ger ett säkert intryck. Självklart kan du vara nervös inför en intervju men du ska inte visa det. Visa istället att du kan hantera stressiga situationer genom att behålla lugnet. En vanlig intervjufråga brukar handla om styrkor respektive svagheter. Lyft fram de styrkor som är viktiga för arbetet som pilot och ge exempel på hur dina positiva egenskaper kommer till nytta. Det är det första tipset. Om du vill läsa mer ingående om karriärtips kan du besöka sidan www.inpeople.nu.

Var påläst och nyfiken

I en arbetsintervju är det du som blir utfrågad men det betyder inte att du inte får ställa frågor. Att ställa frågor visar att du är intresserad av företaget och av jobbet. Läs gärna på ordentligt om företaget innan du blir intervjuad. Det gör att du och rekryteraren kan ha ett givande samtal där ni båda får ut mycket av den andra parten. För att sammanfatta vad du bör tänka på i en anställningssituation är det i stort sett samma tips som gäller för dig som söker ett pilotjobb som för alla andra. Nämligen var påläst, förbered dig väl och ge tydliga exempel på erfarenheter som visar att din lämplighet.